Варення з кульбаби (рецепт)

ІНГРЕДІЄНТИ

400 квіток кульбаби

1,5 кг цукру

1 лимон

1 л води.

ПРИГОТУВАННЯКульбабу потрібно збирати в екологічно чистому місці, бажано в сонячний день, коли голівки квіток повністю розкриті.

У кожної квіточки відділити жовті пелюстки, а зелену частину викинути.

Пелюстки залити водою і поставити на вогонь, закип’ятити, поварити 20 хв., процідити.

У проціджений відвар додати цукор та подрібнений лимон разом із цедрою (можна змолоти блендером або пропустити через м’ясорубку).

Варити ще 30 хв. на мінімальному вогні, постійно помішуючи.

Якщо бажаєте мати однорідну консистенцію, варення можна ще раз процідити, аби позбутися часточок лимона.

Гарячим залити у стерильні банки і закатати.

Смачного!