Варення з шовковиці: рецепт без стерилізації

У розпал шовковиці рецепти приготування смачних заготовок на зиму обов’язково знадобляться господаркам, які полюбляють ніжний смак, приємний аромат і насичений колір цієї ягідки. Сьогодні готуємо просте і швидке шовковичне варення за рецептом від tochka.net.

З шовковиці можна приготувати безліч страв: компотиварення і навіть вино (згадай, яким смачним було полуничне!). Варення з шовковиці виходить дуже смачним і до того ж надзвичайно корисним, адже шовковиця, як відомо, славиться своєю здатністю благотворно впливати на тиск, рятувати від авітамінозу та анемії, надавати профілактичну дію при серцево-судинних і шлунково-кишкових захворюваннях.

Варення з шовковиці – інгредієнти:

  • 1 кг шовковиці,
  • 600 г цукру,
  • 1 лимон.

Варення з шовковиці – рецепт приготування:

  1. Шовковицю помий і швидко витягни з води, відкинувши на друшляк, щоб ягоди не стали водянистими. Хвостики чистити не потрібно.
  2. Поклади шовковицю в ємність для варіння варення, пошарово пересипавши цукром, і залиш на 1 годину, щоб ягоди пустили сік.
  3. Постав таз із шовковицею на середній вогонь, доведи до кипіння і вари 10 хвилин.
  4. Лимон поріж великими кружечками, додай у варення з шовковиці і кип’яти ще 10 хвилин. Цього часу вистачить, щоб зварилися хвостики, і банки з варенням не вибухали.
  5. Наприкінці варіння вилови з шовковичного варення лимон.
  6. Гаряче варення з шовковиці розлий по підготовлених стерилізованих банках і закатай.
  7. Банки переверни, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження. Зберігай варення із шовковиці в прохолодному темному місці.

Смачного!