Домашній майонез для різдвяних салатів готують 10 хвилин

Магазинний майонез – шкідливий продукт через вміст модифікованого крохмалю і хімічних добавок. Однак жоден святковий салат не може обійтися без цього соусу.

Його можна самостійно приготувати. Для цього знадобляться найдоступніші інгредієнти та 10 хвилин часу.

Інгредієнти:

Яйця – 5 шт.

Олія – 200 мл

Оцет або лимонний сік – 1 ст. л

Гірчиця – 1 ст. л

Сіль, цукор – за смаком

Приготування:

Відокремити жовток від білка. У майонез піде тільки яєчний жовток. Збити його міксером на середній швидкості.

Потроху додати олію і кожну порцію олії ретельно збити, поки соус не загусне.

Потім додати в соус сіль, цукор, гірчицю, оцет або лимонний сік. Знову ретельно збити соус.

Домашній майонез – швидкопсувний продукт, тому краще його вжити відразу. Зберігати майонез можна в закритій ємності в холодильнику не більше 36 годин.

Салати часто роблять з м’ясом. Воно вважається особливо цінним продуктом, що забезпечує людський організм білком тваринного походження. За допомогою білка зміцнюються м’язи, відбувається будова клітин. У разі дефіциту в людини з’являється втома, порушення роботи організму в цілому.