Домашні іриски на сметані. В рази смачніші ніж з магазину

Іриски – смак з дитинства. Звичайно, можна купити ці ласощі в магазині, але якщо приготувати їх вдома – можна пригощати ними дітей.

 Що потрібно для приготування:

Цукор – 220 г;

Сметана (21 %) – 220г;

Вершкове масло (82 %) – 30 г.

Покрокове приготування:

Щоб процес приготування пройшов добре, треба взяти посудину з нержавіючої сталі.

  1. В посудині змішати цукор зі сметаною, довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  2. Якщо суміш трохи загусла, варити на повільному вогні, помішуючи, до золотистого відтінку.

Весь процес готування не має перевищувати 20-30 хвилин.

3. Суміш зняти з вогню, додати вершкове масло, перемішати.

4. Готовий ірис розлити по формочках, залишити до охолодження.


Коли іриски застигнуть, то можна викласти на тарілку.

Ласуйте на здоров’я!

Джерело.