Коли найкраще квасити капусту за місячним календарем. Прості правила, щоб отримати хрумку капусту

Квашена капуста дуже смачна і корисна. На зимовому столі обов’язково повинна бути ця страва, яку багато хто полюбляє.

Вона містить у своєму складі вітаміни, мікроелементи, ферменти та клітковину.

Найактивнішими речовинами є:

  • Холін – нормалізує обмінні процеси в організмі;
  • Селен – є складовою гормонів;
  • Метил метіонін – профілактика і лікування виразкової хвороби шлунка;
  • Вітамін C – запобігає старінню клітин та зміцнює імунітет.

Дотримуйтеся ПРОСТИХ ПРАВИЛ ПРИ СОЛІННІ КАПУСТИ, деякі з них:

  1. Щоб капуста була хрумка, не пересолюйте. На 1 кілограм капусти – 1 столова ложка солі.
  2. Вибирайте пізні сорти, вони більш тверді.
  3. Заквашувати потрібно тільки в емальованому або скляному посуді!
  4. Кришки з металу під гніт використовувати не можна.
  5. Ідеальна температура для зберігання 0 – +2° С.
  6. Капуста повинна бути покрита на 1 см розсолом, бо потемніє і швидко почне псуватися.

Сприятливі дні для засолювання і квашення капусти за місячним календарем в 2019 році

Найкраще квасити з кінця вересня до кінця листопада.

Щоб вона була смачна та хрумка, робити потрібно на місяць що зростає, 5 та 6 місячні дні.

Коли солити капусту в жовтні

Найбільш сприятливими днями для засолювання овочів в жовтні будуть: 3, 4, 5, 6, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 30, 31

Не рекомендується виймати капусту з бочок: 20, 21, 22, 23, 24, 25 жовтня.

Коли квасити капусту в листопаді

Місячний календар радить займатися солінням, квашенням 1, 2, 3, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 28, 29, 30 листопада.

Не слід виймати соління з діжок 16, 17, 18, 19, 20, 21 листопада.