Ліниві вареники виходять повітряними, пишними і ніжними, без зайвої муки.
Сир (500 грам) перетріть через сито або подрібніть в блендері. Також можна просто розім’яти виделкою.
Додайте яйця (2 шт) , сіль(1 ч.л.), цукор (2 ст.л) і перемішайте.
Розтопіть масло (3 ст.л) на водяній бані, влити в сир. Мішайте, поки не буде еластична консистенція
Просійте борошно (1 стакан) і всипте в сир, перемішайте. Тісто буде м’яким і липнути.
Далі посипте борошном стіл, покладіть туди тісто. Вимісіть його руками і скачайте в кулю, яка вже не буде прилипати до рук. Якщо ж все-таки тісто липне, тоді просто посипайте стіл борошном.
Розділіть його на 4 частини. Іноді посипаючи стіл борошном, всі шматки тіста скатуємо в тоненьку ковбаску. Далі наріжте їх квадратиками, трикутниками або прямокутниками. Квадратики потрібно придавити, щоб вийшли кружечки.
Але форму вареників можете робити будь-яку. Наприклад, можна розкачати тісто висотою до 1 см, а потім вирізати спеціальними фігурками для печива вареники цікавою формою.
Варити 3-5 хв, до готовності.
Смачного!