Морква – потужний засіб від гіпертонії

В ході дослідження медики встановили, що додавання до раціону моркви не тільки нормалізує артеріальний тиск, а й покращує стан судин, уражених атеросклерозом. Тому дослідники рекомендують їсти моркву і пити морквяний сік з метою профілактики серцево-судинних захворювань.

3821_6.jpg (75.64 Kb)

Морква багата калієм, саме цей елемент відповідає за здоров’я серцевого м’яза, допомагає налагодити роботу всієї серцево-судинної системи. А ще, завдяки вмісту в моркві селену, можна зберегти молодість і зміцнити імунітет. І, звісно ж, морква – це просто криниця бета-каротину (провітаміну А), який є потужним антиоксидантом, допомагає зберегти зір, а також знижує ризик розвитку раку.

Пити морквяний сік, гризти соковиті плоди або додавати овоч в салат – справа особистого смаку. Єдиний мінус моркви – це алергенний продукт, тому людям, схильним до алергічних реакцій з морквою слід бути обережними.