На Полтавщині приготування шашлику обійдеться у 242 гривні

Після зими чимало людей прагнуть найшвидше вибратись на природу. І незмінним атрибутом весняних пікніків є шашлик. В Асоціації постачальників торговельних мереж порахували, скільки обійдеться приготування шашлику у різних регіонах України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Взяли простий рецепт шашлику: 2 кг свинини, 500 гр ріпчастої цибулі, 500 гр житнього хліба, сіль і чорний мелений перець за смаком.  М’ясо помити й порізати на шматки. Цибулю почистити та дрібно нарізати. М’ясо посолити, поперчити і перемішати з цибулею. Залишити маринуватися на 2-3 години. Дістати м’ясо з маринаду та струсити надлишки. Нанизати свинину на шампури. Підготувати вугілля. Воно не має бути занадто розпечене. Обсмажити м’ясо до готовності, час від часу перевертаючи. Нарізаємо житній хліб.

ТОП – 3 найдорожчих регіони: Закарпатська область – 267,2 грн, Харківська область – 262,2 грн і Київ – 256,7 грн. ТОП-3 найдешевших регіони: Тернопільська область – 217,4 грн, Волинська – 226,4 грн, Львівська – 235,1 грн.