Порахували вартість новорічного столу 2020-го

У середньому накрити новорічний стіл для сім’ї з чотирьох осіб цьогоріч обійдеться 1620 грн. Це на 5,6% більше, ніж було торік.

Приготувати 3 кг салату “Олів’є” обійдеться 140 грн. Це на 7,9% більше, ніж перед святкування Нового 2019 року. Найдорожчі інгредієнти – ковбаса, зелений горошок і майонез. Цьогоріч зросла ціна на картоплю, пише agroportal.ua.

120 грн треба витратити на 1,5 кг салату “Оселедець під шубою”. Це на 1,6% більше, ніж торік. Найдорожче обійдеться оселедець.

За рік трохи зросли ціни на м’ясні продукти. Сирокопчена ковбаса “Салямі” у середньому коштує 80 грн за 0,5 кг. За биток зі свіжої свинини треба заплатити 82,50 грн. За кілограм курячого філе – 120 грн. Загалом, вартість 2,5 кг м’ясних продуктів на новорічному столі становитиме 362 грн.

Оселедець обійдеться 100 грн за 0,5 кг. За 300 г твердого сиру треба заплатити 60 грн, пачку вершкового масла – 34 грн.

За овочі треба заплатити у середньому 182 грн. Це картопля, свіжі огірки та помідори, перець, гриби.

За 2 кг мандаринів, 1 кг бананів та лимон треба віддати 93 грн.

Білий хліб у середньому коштує 22,57 грн/кг, шоколадні цукерки – 170 грн/кг.

Пляшка шампанського “Артемівське” обійдеться в 100 грн. 160 грн треба заплатити за пляшку коньяку “Шабо” 5-річної витримки.

2 л соку “Садочок” коштують 38,30 грн. Вода “Моршинська” – 11,30 грн, солодка вода “Живчик” – 27 грн.

За 120 г червоної ікри доведеться додатково заплатити 250 грн, а 200 г червоної риби – 220 грн. Вартість новорічного столу з делікатесами підвищиться до 2090 грн.