Смачно та корисно: розкрили топ-3 найпопулярніші салати з капусти

Салат зі свіжої капусти – ідеальний варіант для тих, хто любить поїсти смачно і корисно. Крім цього страва низькокалорійна і не вимагає багато часу на приготування. Досить 10 хвилин і готово. Поєднувати можна з різними овочами: перцем, помідорами, огірками та іншими за смаком.

“Коул Слоу”

Автор: passion.ru
Салати з капусти можна подавати із оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.
Салати з капусти можна подавати із оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.
  • Інгредієнти:
  • білокачанна капуста – 500 г
  • солодка цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • кисло-солодке яблуко – 1 шт.
  • спеції – за смаком
  • петрушка – 4-5 гілочок
  • сметана – 2 ст. л.
  • гірчиця із зернами – 1 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Приготування:

Подрібнену капусту приправити перцем, сіллю і цукром. Трохи пом’яти руками. Моркву натерти на крупній терці, солодкий перець і яблуко нарізати соломкою, цибулю – напівкільцями, змішати з капустою. Для заправки поєднати сметану, лимонний сік і гірчицю. Заправити салат, перемішати, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин. Перед подачею прикрасити петрушкою.

Салат із капусти з перцем

Автор: 1000.menu
Салати з капусти можна подавати із оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.
Салати з капусти можна подавати із оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.
  • Інгредієнти:
  • капуста білокачанна – 300 г
  • болгарський перець – 1 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • кріп – за смаком
  • помідори – 1-2 шт.
  • сіль, цукор – дрібка
  • насіння соняшнику – 2 ч. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • лимонний сік – за смаком

Приготування:

Капусту нашаткувати, приправити спеціями, пом’яти. Болгарський перець нарізати соломкою, а помідори – шматочками. Цибулю подрібнити тонкими півкільцями, скропити соком лимона і дати постояти 5 хвилин. Змішати капусту з перцем, помідорами, ріпчастою цибулею і подрібненою зеленню. Додати сік лимона і заправити оливковою олією. Посипати насінням.

Салат з капусти з кукурудзою

Автор: vilkin.pro
Салати з капусти можна подавати із оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.
Салати з капусти можна подавати із оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.
  • Інгредієнти:
  • білокачанна капуста – 300 г
  • консервована кукурудза – 1 банка
  • огірок – 1 шт.
  • яблучний оцет – 2 ст. л.
  • рослинна олія – 3 ст. л.
  • зелена цибуля – за смаком
  • сіль – за смаком

Приготування:

Капусту нашаткувати. Додати оцет і сіль. Розім’яти руками та залишити на 10-15 хвилин. Додати огірок, нарізаний соломкою, кукурудзу та олію, перемішати. Дати трохи настоятися. Подавати до столу, посипавши подрібненою цибулею.