Топ-5 лінивих сніданків на швидку руку

На думку дієтологів, снідати потрібно обов’язково. Причому, досить ситно і калорійно, щоб енергії вистачило до наступного прийому їжі. Однак витрачати заради цього години на кухні не потрібно. Ми підібрали прості, корисні й легкі страви для тих, у кого катастрофічно бракує часу вранці.

Фритатта з грибами

Автор: Andrew Scrivani for The New York Times
Апетитний сніданок готують за 15 хвилин.
Апетитний сніданок готують за 15 хвилин.
  • Інгредієнти:
  • яйця – 4 шт.
  • печериці свіжі – 300 г
  • цибуля – 1 шт.
  • пармезан – 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

Обсмажити дрібно нарізані гриби з цибулею на оливковій олії. Додати сіль і перець. Збити яйця з двома ложками тертого пармезану і залити цією сумішшю гриби.

Запікати фриттату в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Готову страву прикрасити зеленню та сиром.

Бананові панкейки

Автор: Anastasia Krylova from Pexels
Можна подати із улюбленими фруктами та джемом.
Можна подати із улюбленими фруктами та джемом.
  • Інгредієнти:
  • борошно – 90 г
  • молоко – 150 мл
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • мед – 1 ч. л.
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • банан – 2 шт.
  • дрібка солі

Приготування:

Змішати в мисці сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Банан перетерти в пюре. Додати яйця, розтоплене масло і молоко. Збити в блендері. Обережно з’єднати з борошном, розпушувачем і сіллю. Смажити панкейки на середньому вогні з двох боків. Перед подачею прикрасити фруктами та додати улюблений джем за бажанням.

Рулет з омлету та овочів

Автор: pinterest.com
Начинку слід закручувати у гарячий омлет, так він не порветься.
Начинку слід закручувати у гарячий омлет, так він не порветься.
  • Інгредієнти:
  • яйця – 1-2 шт.
  • молоко – 30 мл
  • лаваш – 1 лист
  • помідор – 1 шт.
  • гриби – 50 г
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

Приготувати класичний тонкий омлет з 1-2 яєць і молока. Начинку із тушкованих овочів – обсмажених на сковорідці, викласти на омлет з лавашем та скрутити у рулет. Подавати гарячим.

Сандвіч з сиром і помідорами

Автор: Ponyo Sakana from Pexels
Булочку для сандвіча можна обрати будь-яку.
Булочку для сандвіча можна обрати будь-яку.
  • Інгредієнти:
  • булочка – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • сир твердий – 50 г

Приготування:

Покласти між половинками зернової булочки 2 шматочки помідора і 50 г нежирного сиру. Готувати в мікрохвильовій печі або на електричному грилі, поки сир не розплавиться. За бажанням додати улюблений соус.

Солоні сирники

Смакують із сметанним соусом із додаванням часнику та зелені.
Смакують із сметанним соусом із додаванням часнику та зелені.
  • Інгредієнти:
  • сир – 300 г
  • бринза – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 2 ст. л.
  • кріп, кінза, спеції – за смаком
  • оливкова олія – за смаком

Приготування:

Натерту бринзу та сир викласти у глибоку посудину. Додати дрібно нарізану зелень, борошно та яйце, перемішати. У сковороді розігріти олію. Сформувати невеликі сирники, присипати їх борошном й обсмажити в олії з двох сторін до рум’яної скоринки. Готову страву подавати зі сметаною.