Топ-8 овочів і фруктів, які є особливо необхідними для підтримання краси та здоров’я людини

Половину місця у нашій тарілці під час кожного приймання їжі варто заповнювати овочами та фруктами — свіжими, консервованими або приготованими будь-яким іншим способом. Вибирайте найулюбленіші, але намагайтеся частіше додавати до свого раціону найкорисніші з них, які не лише підтримають здоров’я, але навіть допоможуть впоратися з деякими хворобами, інформує Ukr.Media.

Цибуля

У свіжій цибулі дуже багато антиоксидантів, які допомагають боротися з негативним впливом вільних радикалів і підвищують стійкість до ракових клітин. Але пам’ятайте, що найбільшу користь приносить свіжа або маринована цибуля.

Кукурудза

Цей овоч корисний для усіх, але особливо — для літніх людей. Дослідження підтвердило, що особливий антиоксидант лютеїн, на який є багатою кукурудза, допомагає запобігти розвитку сліпоти у літньому віці. Причому чим довше варилися качани, тим вищим є вміст антиоксидантів.

Горох

Той випадок, коли розмір не має значення: у цих маленьких горошинах багато сполук, які допомагають знизити ризик розвитку раку шлунку. Їжте його щодня — свіжим, а не консервованим або приготованим іншим способом.

Білокачанна капуста

У звичайній капусті дуже багато вітаміну С — антиоксиданту, який здатний істотно знизити рівень “поганого” холестерину ЛПНЩ і запобігти ризику розвитку хвороб серця.

Квасоля

Діабет другого типу, високий рівень холестерину, хвороби шлунку — щоб знизити ризик розвитку усіх цих недуг, варто якомога частіше їсти квасолю. У ній багато рослинної клітковини, дефіцит якої ми відчуваємо у будь-якому віці. Тож їжте квасолю та інші бобові — це смачно, поживно і дуже корисно.

Помідори

Яскраві і смачні, томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопіну — природного антиоксиданту, що захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок. Тож помідори, а також томатну пасту або сік варто вживати частіше.

Гриби

Багато жінок зіштовхуються з підвищеною ламкістю і крихкістю кісток. Щоб впоратися з цією недугою, треба їсти багато кальцію і вітаміну D, якого по-справжньому багато у грибах. Тож їжте гриби не лише влітку, але й взимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього “сонячного” вітаміну.

Чорнослив

Ще один продукт, дуже корисний для здоров’я і міцності кісток. П’ять-шість цих фруктів на день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси — причому сушений чорнослив настільки ж корисний, як і свіжий. Тож не нехтуйте ним!

Джерело.