Італійська паска панеттоне: рецепт

Як приготувати італійську паску панеттоне і порадувати всю сім’ю на Великдень

Пеннетоне набрала широку популярність не тільки серед європейців, але і в наших краях. Весь секрет італійської паски в тому, що його незвичайний смак запам’ятовується всім надовго, а сама паска стає все більш звичною стравою на Великдень.


Панеттоне: рецепт італійської паски


Складові:

  • 70 мл молока;
  • 2 яйця
  • 80 г вершкового масла
  • 30 мл рослинного масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 3 г солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 160 г цукатів
  • 20 г родзинок
  • 250 г борошна
  • 60 мл бренді
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. л. молока

Італійська паска панеттоне: рецепт

Італійська паска панеттоне: рецепт © depositphotos.com

Як приготувати панеттоне: рецепт італійського паски панеттоне

  1. Цукати і родзинки промиваємо теплою водою, заливаємо їх бренді, накриваємо і залишаємо настоюватися на 5 годин.
  2. У теплому молоці розводимо дріжджі і 1 ч. л. цукру, накриваємо і залишаємо на 5 хвилин. Після цього додаємо яйця, цукор, ванільний цукор і рослинне масло. Всі інгредієнти необхідно змішати за допомогою міксера.
  3. Просіємо борошно з сіллю, додаємо в тісто і починаємо місити міксером близько 5 хвилин на низькій швидкості. Збільшуємо швидкість міксера через 5 хвилин і замішуємо тісто в кульку (близько 7 хвилин).
  4. Додамо до тіста масло кімнатної температури і помішаємо міксером ще 5 хвилин, потім відправимо до суміші попередньо віджаті цукати і родзинки і помішаємо близько 3 хвилин.
  5. Перекладемо тісто в миску, накриємо харчовою плівкою і відправимо в холодильник на 8 годин.
  6. Після того, як тісто настоїться, дістанемо його з холодильника і скачаємо його в кульку. Потім покладемо в форму і дамо трохи піднятися при кімнатній температурі, залишивши його у формі на 2 години.
  7. Нагріємо духовку до 180 ° С.
  8. Змішаємо яєчний жовток з столовою ложкою молока, змажемо італійську паску панеттоне і відправимо її в духовку.
  9. Італійську паску панеттоне необхідно випікати при 180°С близько 20 хвилин. Потім зменшити температуру до 160°С і випікати ще 30 хвилин. Якщо верхівка паски панеттоне почне підгоряти, деко потрібно опустити на нижній рівень духовки.
  10. Перед подачею остудити.

Прикрасити таку паску можна звичайною глазур’ю для пасок на Великдень. Смачного!