Їсти суп та не пити каву – поради, як полегшити симптоми похмілля

Зняти симптоми алкогольного похмілля після гучних гулянок допоможуть деякі продукти харчування.

Вчені називають похмілля “метаболічною бурею”. Це результат високого рівня етанолу в крові та супроводжуючого його зневоднення. А також прямих токсичних ефектів розпаду алкоголю в організмі на ацетальдегід, повідомляє ACS.

Тому варто подбати, щоб організм у першу чергу, отримав достатню кількість рідини. Полегшити симптому допоможуть деякі страви.

На думку доктора філософії Елісон Е. Мітчелла з Університету Каліфорнії в Девісі, допоможе полегшити симптоми похмілля вживання яєць. Цистеїн, яких у них міститься, допомагає вивести ацетилдегід з організму.

Варто прийняти вітамін B1, який може допомогти запобігти накопиченню глутарату, речовини, пов’язаної з частиною головного болю від похмілля.

А от каву пити не варто – її сечогінний ефект може погіршити зневоднення, викликане самим алкоголем.

На думку доктора Мітчелла та його колег, зняти основні симптоми похмілля чудово допомагає корейський суп “Як-а-мейн”. Таке дослідження представили на засіданні Американського хімічного товариства.

Суп із солоної яловичини, бульйону на основі соєвого соусу, локшини, крутого яйця і цибулі є ідеальним поєднанням солей, білків, вуглеводів і мікроелементів, які необхідні організму після прийому спиртних напоїв.

Також, одним із кращих засобів при похміллі є спаржа лікарська (звичайна спаржа), вважають дослідники з південнокорейського Національного університету Чеджу та Інституту медичних наук, передає портал Wiley Online Library.

Вчені виявили, що амінокислоти і мінеральні елементи, які містяться в молодій спаржі, посилюють клітинний метаболізм та знижують окислювальний стрес, якому піддається печінка в результаті надмірного захоплення спиртним. Підкреслюється, що спаржа може лише полегшити симптоми похмілля, але не позбавити від нього повністю. Вчені дослідили, що екстракт листя спаржі є більш ефективним у боротьбі з похміллям, ніж молоді пагони, які традиційно вживають у їжу.

Вчені з університету Сунь Ят-Сена в Китаї, зі свого боку, назвали найкращим засобом від похмільного синдрому газований сік лайма і лимона, йдеться в дослідженні на Royal Society of Chemistry.

Цей напій, як пояснили експерти, найкраще стимулює вироблення ферментів, що розщеплюють ацетальдегід – токсичнк хімічну сполуку, яка накопичується в організмі і викликає біль та нудоту.

Вважається, що важче похмілля переносять жінки. При цьому ймовірність похмілля зростає, якщо пити алкоголь швидкими темпами.

Лікар нарколог радить, що випите краще закушувати м’ясними й рибними стравами, овочами. Корисно їсти шматочок лимона з сіллю і ківі. Фрукти містять речовини, що допоможуть перетравити спиртне, жирну і білкову їжу. Слід вживати багато води чи соку, але уникати газованих напоїв.