7 причин, чому варто їсти яйця на сніданок ⠀


Посмажити омлет чи яєчню на сніданок – легко, просто та смачно.

Однак частина людей боїться часто вживати яйця. Мовляв, вони підвищують рівень холестерину в крові.

Чи так це насправді і чому варто смакувати яйцями зранку? Спробуємо розібратись 🧐

🍳Після яєць ви довше почуватиметесь ситими.

Яйця значно довше зберігають відчуття ситості порівняно з вівсянкою чи тостами.

🍳Білок і жири у яйцях допомагають підтримувати вашу бадьорість, завдяки ним ми довше ситі і менше хочемо перекусити ще до обіду.

🍳Яйця допомагають втратити зайву вагу.

Вони допомагають нам довше почуватись ситими.

Дослідження показують, що люди, які вживають яйця на сніданок, більш схильні до втрати ваги у порівнянні з тими, хто зранку смакує круасаном чи випічкою.

🍳Яйця – чудове джерело білка.

Яйця – одне з найкращих джерел отримання білка.

У них є всі незамінні амінокислоти, які повинні бути в нашій дієті.

🍳Яйця коштують недорого.

Порівняно з іншими продуктами з високим вмістом білка – червоним м’ясом, наприклад, яйця дружні до вашого гаманця

🍳Яйця не погіршать ваш рівень холестерину.

Яйця справді містять значну кількість холестерину, але дослідження показали, що він не впливає на рівень холестерину в крові.

Тому немає потреби хвилюватися через те, що яйця збільшать ризик хвороби серця.

🍳Яйця допомагають розвитку мозку і пам’яті.

У яйцях є холін – поживна речовина, яка стимулює розвиток мозку і його роботу, а також покращує пам’ять і підвищує пильність.

Відсутність холіну в їжі призводить до відкладення жиру в печінці, пошкодження нирок і кровотеч.

🍳Яйця захищають ваш зір.

У яйцях є два антиоксиданти – лютеїн і зеаксантин – які пов’язані з захистом очей від пошкоджень через ультрафіолетове випромінення.

Ці антиоксиданти також пов’язані зі зменшенням ймовірності розвитку катаракти у зрілому віці.

“Маркетопт”.